Utanför bekvämlighetszonen

Ibland måste man göra en hel del för att nå sitt mål, som att våga gå utanför sin komfortzon och verkligen utmana sig själv, vilket kanske är lättare sagt än gjort. Ibland kanske det är en ny sport man borde börja med, ett dykarcertifikat eller kanske en danskurs, i annat fall är det istället bättre att lära sig andas rätt, konfrontera sina rädslor eller läsa en kurs på universitetet.

Det här med comfort zone är något som startar redan som barn, att inte våga och att må dåligt över att inte våga. I SvD kan vi läsa om att det inte är något ovanligt alls att känna rädsla och oro under sin uppväxt och barndom, med fobier och ångest som vanliga symptom. Ibland kanske får det i uttryck med klump i magen och svettiga händer, ibland att barnet drar sig undan och undviker social kontakt. I många och mycket måste dock barn, liksom vuxna, pröva sina vingar och utmana sina rädslor för att klara av att göra saker självständigt och tro på sig själv, samt inte fokusera så mycket på en inre självkänsla och istället bara göra.

Kör, ba kör

fallskärmAndra saker som vi kanske gör, som hindrar oss från att känna oss lyckliga kan vi läsa om i Expressen, och det går i linje med vad som vi tidigare fått vetskap om i SvD, nämligen att man inte vågar gå utanför bekvämlighetszonen samt att man hela tiden går och väntar på rätt ögonblick istället för att bara göra. Om du nu alltid har drömt om att till exempel hoppa fallskärm, ta en kurs! Beställ ett medicinskt intyg på Medicinskaintyg.se och hoppa för gud skull, bland moln, fåglar och vinande vind.

Sedan finns det ett par andra saker som gör att en stannar upp och tänker litet för mycket, det kan vara att man fokuserar på det negativa i tillvaron, ältar och vägrar släppa saker som borde ha släppts för länge länge sedan. Att vägra ta skit är också en bra utgångspunkt, när en vill må bättre.