Fler sökare till Paradise Hotel än lärar- och journalisthögskolan

paradiseBeachFler sökande till Paradise Hotel än journalistprogrammet, lyder rubriken i en artikel från Dagens Media – och nog blir man mörkrädd. Men nu verkar det vara så att det stämmer för 2014 och det vi får göra nu är att hoppas att siffrorna blir annorlunda för 2015.

På bara ett dygn fick MTG TV, de som håller i Paradise Hotel, in 2200 ansökningar. Lika många sökande som till journalistprogrammet på JMK i Stockholm – på ett år.  Tyvärr är dessa siffror inte heller historiska. Förrförra året, 2013, var det fler som sökte till Paradise Hotel än till lärarprogrammet – någonting som är ännu sjukare.

Inte yrken som lockar

Självklart är MTG TV glada över detta, och säkerligen även många tittare. Men saken är att det här inte handlar om Paradise Hotel, utan det handlar om vilja att studera till lärare och journalist. En anledning kan vara att många inte vågar studera till dessa yrken, då lärare är ökänt som en ett slitsamt yrke med låg lön och om man väljer journalistik som sitt yrke ser framtiden osäker ut i och med den digitala utvecklingen. Om du dock vill studera hoppas vi att du väljer det även trots osäkerheten till om du kommer att lyckas.

I ett tidigare inlägg har vi skrivit om det här med att studera och den eviga frågan “är jag redo?”. I inlägget lyfter vi upp viktiga ämnen som en ska ha i åtanke när man börjar studera, och om du har koll på dessa borde ingenting stoppa dig. De väsentliga frågorna är bland annat:

  • – Har jag en tillräckligt bra ekonomi för att studera? Kommer jag att klara mig på CSN?
  • – Kan jag förbättra min ekonomi? Kanske genom att ta ett extrajobb?
  • – Har jag behörigheten som gäller för den utbildning jag är intresserad av, eller bör jag komplettera med en kurs?
  • – Kan jag se mig själv arbeta med detta om fem år?
  • – Är den utbildning du intresserar dig av relevant för dig?

Kan du svara på dessa frågor med vettiga svar kommer du att klara att studera utan några problem. Sök din utbildning redan idag, så har du chans att börja utbildningen redan till höst! Lycka till.